Stuur een mailtje naar; Toekomst Malden Noordoost

MENU

 

 


Werkgroep Energiezuinig Wonen Malden Noordoost: Even voorstellen…


In de Werkgroep Energiezuinig Wonen zijn vier bewoners uit Malden Noordoost actief. Ze stellen zich hieronder kort voor.

Projectleider is Menno Arendz. Marc Smijers, medewerker duurzaamheid gemeente Heumen, ondersteunt de werkgroep.

Met ingang van mei 2023 krijgt de werkgroep professionele ondersteuning in de vorm van een buurtprocesbegeleider, maar versterking uit Kroonwijk, Molenwijk en/of Randwijk is meer dan welkom! Voor meer informatie: frans.cremers@radboudumc.nl

Frans Cremers Hij woont sinds eind 1999 op de Windvleugel (Molenwijk). Hij is werkzaam in het Radboudumc als onderzoeker en wil zijn steentje bijdragen aan de komende energietransitie. Hij heeft zijn eigen woning deels geïsoleerd, zonnepanelen op zijn dak gelegd en energie-inefficiënte apparaten vervangen. Hierdoor bespaart hij nu circa 60% op zijn energiekosten. Klik hier voor meer gegevens over zijn woning.  

 Ben Bottema Hij woont sinds 2002 op de Zoom (Randwijk). Hij heeft na zijn pensionering met de aanschaf van een slimme thermostaat, zonnepanelen, vloerisolatie, aanbouw van een serre met veel isolerend glas en een isolerend groendak de energierekening met ongeveer 50% teruggebracht.

Richard Oostveen Hij is 59 jaar, woont sinds 1993 met zijn vrouw Marie-France op de Vang (Molenwijk) in Malden. Hun kinderen zijn hier opgegroeid, studeren nu allebei en zijn ondertussen het huis uit. Hij werkt als groepsleider bij ASML in Veldhoven. De woning hebben ze de afgelopen jaren met 'laaghangend fruit' energiezuiniger gemaakt. Met de werkgroep wil hij anderen hier ook voor enthousiasmeren en ook uitzoeken wat er verder nog mogelijk is. Dit alles om bij te dragen aan de energietransitie. Klik hier voor meer gegevens over zijn woning.  

Eric Peters Hij woont sinds 1984 aan het eind van de Randwijksingel (Molenwijk) en is een betrokken deelnemer aan deze werkgroep. Hij was voorheen met de VBM (Belangenvereniging Molenwijk) onder andere actief bij het project 'Slim Molenwijk' (2015). Zijn motivatie is energiebesparing en bescherming van het klimaat. Zijn motto 'Klimaat: dat zijn wij zelf en wij bepalen dit door onze keuze van producten in de ruimste zin van het woord'. Voor hem betekent dat: kiezen voor producten die dicht bij huis worden geproduceerd. Liever in Europa dan Azië bijvoorbeeld, waar dit nog vaak op milieuonvriendelijke wijze (kolencentrales) gebeurt. Bovendien gaat het vervoer met sterk vervuilende vrachtschepen. Eric heeft zijn huis voorzien van spouwmuurisolatie en heeft ruim voldoende zonnepanelen liggen. Tevens werkt hij met de meest efficiënte en energiebesparende huishoudelijke apparatuur, die allen met een SmartHome functie wereldwijd te volgen en te bedienen zijn, inclusief de aansturing van de Quooker. Om nog klimaatvriendelijker te worden, is onlangs een volledig milieuvriendelijke en in Europa geproduceerde elektrische auto aangeschaft. Met al deze aanpassingen is het energieverbruik en de CO2-uitstoot gehalveerd.

Oud-werkgroepleden

Niet meer in de werkgroep, maar nog wel zeer betrokken zijn Pieter Schreurs en Alex Wanders. Ook zij hebben hun huis met de jaren flink verduurzaamd. Pieter woont aan de Vogelenzang 12 in Malden.  Alex woont op De Toom 40 in Malden.  .