Stuur een mailtje naar; Toekomst Malden Noordoost

MENU

 

 


Tip Energiezuinig Wonen

Energiebesparing

Bespaar energie zonder in te leveren op gemak en wooncomfort: neem een slimme thermostaat! Daarmee is de temperatuur gemakkelijk te regelen via een app op je telefoon en ook is een heel nauwkeurig dagschema in te stellen. Zo hoef je er bijvoorbeeld zelf niet aan te denken om de verwarming uit te zetten als je naar bed gaat. Voordeel is ook dat het systeem communiceert met de verwarmingsketel en 'leert' wat in jouw situatie het beste werkt. Wat is bijvoorbeeld de meest efficiënte manier om 's ochtends de temperatuur te krijgen die je hebt ingesteld.

Wat extra goed werkt, is de combinatie met slimme thermostaatknoppen. Zo kun je per ruimte de temperatuur regelen en is het niet nodig om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen als je op zolder zit te werken. Wel zo prettig in deze tijden van thuiswerken. De knoppen zijn niet goedkoop,  dus het is wel belangrijk om goed te bedenken waar ze echt nodig zijn. Het heeft niet zoveel zin in een slaapkamer waar de verwarming toch bijna nooit aanstaat.

Heb je zelf een tip - of nieuws - over energiezuinig wonen die in deze nieuwsbrief geplaatst zou kunnen worden, neem dan contact op via info@toekomstmaldennoordoost.nl.