Stuur een mailtje naar; Toekomst Malden Noordoost

De tip van… Jeroen

'Gelukkige Groentes', dat moet je doen!


Beste lezers,

Graag wil ik bij jullie een mooi, duurzaam en lokaal initiatief onder de aandacht brengen: 'Gelukkige Groentes'. Het is gericht op Community Supported Agriculture, ofwel gemeenschapslandbouw. Aan de Hatertseweg in Malden kun je hier als deelnemer gedurende het groeiseizoen heerlijke groentes en kruiden oogsten. Biologische zaden en biologisch plantgoed vormen de basis; pesticiden en kunstmest worden er niet gebruikt.

Sam en Maarten, de twee boeren, zorgen voor de aanleg en het onderhoud, geven instructies voor het oogsten en delen recepten om ook minder gangbare groentes te ontdekken. Naast de smaakvolle groentes, kruiden en klein fruit zitten er ook snijbloemen in het oogstprogramma.

Uiteraard hebben deze jonge, enthousiaste, groene ondernemers ook een website waar je meer informatie kunt vinden: https://gelukkigegroentes.nl/. Hier kun je je aanmelden voor een nadere kennismaking. En natuurlijk ontbreekt ook een eigen YouTube kanaal niet: Gelukkige Groentes - YouTube  .

Wie is Jeroen?

Jeroen Dankelman werkt bij Radboud Universiteit Nijmegen als ICT-er en woont in de Molenwijk. Hij  kent de wijk vanuit zijn jeugd en is enkele jaren geleden hier weer komen wonen. Vanuit zijn betrokkenheid bij milieu en natuur is hij actief in de Heemtuin en hij draagt het Project Toekomst Malden Noordoost een warm hart toe.