Stuur een mailtje naar; Toekomst Malden Noordoost

Tip Groen en Biodiversiteit

Actief met lokaal natuurbeheer

De heemtuin in Malden is al sinds 1978 dé plek waar je als vrijwilliger binnen de Vereniging Vrienden van de Heemtuin Malden een actieve bijdrage kunt leveren aan natuurbeheer en natuureducatie. Heemtuin Malden kijkt ook samen met de werkgroep Groen en Biodiversiteit naar mogelijkheden voor verbetering van de ecologische verbinding tussen de heemtuin en de omliggende wijken. Wil je hieraan meewerken? Nieuwe leden en vrijwilligers zijn in de heemtuin altijd welkom. Voor meer informatie stuur je een mailtje naar jeroen@toekomstmaldennoordoost.nl.


Binnen Heemtuin Malden zijn verschillende werkgroepen actief. De educatiegroep verzorgt natuurlessen voor de basisscholen in de gemeente Heumen. Deze worden met veel enthousiasme ontvangen. De andere werkgroepen houden zich onder andere bezig met het beheer van de verschillende biotopen, het verzorgen van de bijen en het uitvoeren van inventarisaties. Ze worden daarin bijgestaan door een biologisch adviseur.

Kom gerust eens langs!

Wil je een keer meedoen, kom dan gerust eens langs: de algemene beheergroep werkt iedere tweede en vierde zaterdag van de maand van 9:00 tot 12:00 uur aan diverse onderhoudswerkzaamheden. Maar ook op andere momenten zijn er groepen actief. Lijkt het je bijvoorbeeld leuk om bij te dragen aan de natuureducatie? Ook daar zijn volop mogelijkheden voor.

Heb je zelf een tip - of nieuws - over groen en biodiversiteit die in deze nieuwsbrief geplaatst zou kunnen worden, neem dan contact op via info@toekomstmaldennoordoost.nl.

Jeroen in de lindeboom