Stuur een mailtje naar; Toekomst Malden Noordoost

Energiecoaches onderweg

Energiecoaches helpen bewoners thuis met tips en aanbevelingen om hun energievraag te verlagen.

Inmiddels hebben de coaches al meer dan 30 huisbezoeken afgelegd. Van de uitkomsten van het bezoek ontvingen de bewoners een verslag. Hun reacties zijn positief. Zowel bewoners die niet weten waar te beginnen, als bewoners die al (ver)gevorderd zijn met de verduurzaming van hun woning voelen zich geholpen.

Hartje zomer, de kou is ver weg. Toch is het zinvol om nu na te denken over uw warmtevraag de komende winter: hoe kunt u die (verder) verlagen? Een energiecoach van Heumen Duurzaam en Groen kan u hierbij helpen. U kunt  hier een gratis huisbezoek aanvragen.

De energiecoach beantwoordt uw vragen, maar bespreekt ook de mogelijkheden om uw warmtevraag te reduceren. Bewust gedrag is er daar een van. Het kunnen ook kleine maatregelen zijn, zoals het dichten van kieren en het plaatsen van tochtstrips. Of grotere maatregelen aan de buitenkant van uw woning. Denk dan aan het aanbrengen van isolatie en het vervangen van glas. Soms zijn er niet direct waarneembare warmte- en stroomverliezen. De energiecoach spoort ze voor u op. Verder ontvangt u tips voor het opstellen van een langetermijnplan en informatie over hoe uw woning geschikt te maken is voor een warmtevoorziening zonder aardgas.

De energiecoach werkt onafhankelijk. Het huisbezoek is voor u gratis.  

Energie besparen en woning verduurzamen? Gratis advies? De energiecoaches van Heumen Duurzaam en Groen staan voor u klaar.