Stuur een mailtje naar; Toekomst Malden Noordoost

Eerste Groenwandeling door de wijk succesvol!

Een zonovergoten dag voor de 'Groenwandeling' op 13 mei 2023 en ruim 40 mensen die, in twee groepen gesplitst, meeliepen. Veel verhalen en ideeën werden gedeeld, vragen gesteld én beantwoord. Enthousiaste reacties alom. Kortom: de eerste Groenwandeling door de wijk was een succes!

Groendaken zijn, met ladder, bekeken, om dan gelijk te zien hoeveel winst we op dit gebied nog zouden kunnen behalen: er zijn nog zoveel daken grijs... En bijenhotels blijk je bijvoorbeeld gewoon aan de schutting in een kleine achtertuin te kunnen hangen: de bijen vliegen af en aan, maar je hebt er geen last van.

Met de wolkbreuk van 8 mei nog vers in het geheugen was er extra veel aandacht voor wadi’s en wat je zelf kunt doen tegen wateroverlast. Marieke Bos van de gemeente gaf uitleg over hoe de wadi’s langs de openbare weg precies werken, want niet alle wadi’s liggen lager dan de straat of de parkeerplaats en toch komt er water in.

En toen, na afloop op en rond de picknickbank, was het nog even napraten met lekkere limonade. En plantjes uitzoeken. Een zeer geslaagde middag, die zeker voor herhaling vatbaar is.


Wil je meer informatie over bijvoorbeeld het aanleggen van een wadi in je eigen tuin of een groendak, mail dan jennyvanoostrum1@gmail.com