Stuur een mailtje naar; Toekomst Malden Noordoost

Buurtvrijwilliger?!

Zoekt u een leuke activiteit om samen met uw buren op te pakken in uw eigen straat? Een activiteit met een einddatum, waarbij u tegelijkertijd impact maakt voor later?

Dan zoeken wij u!

Waar gaat het om?

Al onze woningen moeten in de toekomst van het aardgas af. Daarvoor moeten de woningen eerst worden aangepast, de ene woning meer dan de andere. In de praktijk betekent het een grote variëteit aan isolatiemaatregelen en andere aanpassingen waar niet iedereen zomaar mee kan beginnen of zin in heeft. Ons idee: als we dat nu eens samen oppakken? Uitzoeken wat er nodig is en aan de slag gaan?

Aanpak

We hebben met onze werkgroep van vrijwilligers in Malden Noordoost – Kroonwijk, Molenwijk en Randwijk – die handschoen opgepakt en zijn in januari op de Vang en de Windvleugel begonnen met een inventarisatie. Dat deden we in rond-de-tafel-gesprekken bij een van de bewoners thuis. Veel van de bewoners waren enthousiast en we zijn nu bezig met gezamenlijke inkoopacties. Ook bij het installeren of aanleggen zullen we betrokken blijven. Daarvoor moesten en moeten nog best wat dingen geregeld worden. Maar daarna: op naar de volgende straten! Die van u misschien?!

Nodig

Om aan een volgende straat te kunnen beginnen, zoeken we bewoners die met ons de rond-de-tafelgesprekken willen organiseren en bijvoorbeeld afspraken met bedrijven kunnen coördineren.

Wij doen dit hele traject niet alleen, maar krijgen ondersteuning van energiecoaches, een professionele buurtprocesbegeleider en de gemeente.

Meer informatie

Neem contact op met Robert Tersmette voor meer informatie en help uw buurtgenoten! Liever eerst meelopen met iemand van de werkgroep om te zien wat het inhoudt en wat er allemaal mogelijk is? Dat kan. Technische kennis is niet vereist, hart voor mens en milieu volstaat!

Ook andere vrijwilligers welkom!

Daarnaast zoeken we ook andere vrijwilligers. Bijvoorbeeld voor berichtgeving via sociale media, het verwerken van gegevens, het uitvoeren van eenvoudige besparingsmaatregelen ('klussers') bij bewoners, en voor fotografie.

Meld u daarvoor aan op info@toekomstmaldennoordoost.nl