Stuur een mailtje naar; Toekomst Malden Noordoost

Energiecoaches binnenkort van start: aanmelden kan!

In de afgelopen periode zijn er meerdere vrijwilligers getraind om als energiecoach inwoners van de gemeente Heumen te ondersteunen bij energiebesparing en de verduurzaming van de woning. Dat geldt voor huiseigenaren, maar ook voor huurders.

U kunt zich hiervoor aanmelden. Klik hier en vul het formulier in. Daarna neemt  een energiecoach contact met u op voor het maken van een afspraak bij u thuis. Het moment van de afspraak zelf kan in deze opstartfase even op zich laten wachten.

Wat doet een energiecoach?

Een energiecoach gaat in de eerste plaats in op uw vragen en onderzoekt samen met u hoe u in uw huis meer energie kunt besparen. Het kan gaan om kleine maatregelen als kieren dichten en tochtstrips plaatsen en het opsporen van mogelijk andere onnodige warmte- en stroomverliezen. Maar uw vragen over grotere maatregelen als isolatie en het vervangen van glas kunnen ook aan bod komen. U ontvangt tips voor het opstellen van een lange termijnplan en informatie over hoe uw woning geschikt te maken is voor een warmtevoorziening zonder aardgas. De energiecoach is onafhankelijk en werkt voor u gratis. Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u bellen met Menno Arendz op 06 54306248.

De gemeente Heumen ondersteunt dit initiatief met geld en professionele begeleiding.