Stuur een mailtje naar; Toekomst Malden Noordoost

Energiecoaches voor heel de gemeente Heumen in startblokken

Binnenkort kunnen bewoners van heel de gemeente Heumen, zowel huurders als woningeigenaren, een gratis huisbezoek door een energiecoach aanvragen. Wat zo'n energiecoach doet? Een energiecoach bespreekt met een bewoner allerlei onderwerpen die te maken hebben met het besparen op energieverbruik en het verduurzamen van de woning. Het gesprek wordt gevoerd aan de keukentafel, door de woning lopend en bij de CV-ketel. Daarna volgen tips en aanbevelingen waarmee de bewoner volgende stappen kan zetten. In de meeste gevallen komt er ook een verslag van het bezoek.

Hier zijn het vrijwilligers die de rol van energiecoach op zich nemen, na een training en certificering. Geïnitieerd vanuit onze werkgroep Energiezuinig Wonen is dit najaar de werving en training ervan gestart. Let in januari 2023 op de aankondiging dat u zich kunt aanmelden voor een huisbezoek. Die aankondiging komt op de website van het Regionaal Energie Loket voor Heumen.

Voor vragen van bewoners waarop niet meteen een antwoord voor handen is, kunnen de energiecoaches terugvallen op een kennisnetwerk en een uitgebreide database. Coördinator Menno Arendz: 'Of de bewoner nu begínt met de verduurzaming of daarmee al een eind op streek is, bewoners voelen zich altijd geholpen.'  

Wilt u zelf energiecoach worden? Neem dan contact op met Menno Arendz via info@toekomstmaldennoordoost.nl of bel hem op 06-54306248. Alle inzet is welkom!

De Gemeente Heumen ondersteunt dit initiatief met geld en professionele begeleiding.