Stuur een mailtje naar; Toekomst Malden Noordoost

Tip van … de gemeente Heumen

De duurzaamheidslening


Als gemeente zijn we heel blij met het bewonersinitiatief dat in Malden Noordoost is ontstaan. Met het realiseren van zoveel mogelijk energiebesparende maatregelen binnen de wijk streeft het initiatief naar een mooie en duurzame toekomst. Denk bij maatregelen bijvoorbeeld aan het isoleren van een huis zodat het minder energie verbruikt of aan het verminderen van het gasverbruik door de aanschaf van een warmtepomp of van zonnepanelen. Om al die maatregelen te kunnen nemen, bieden we onze inwoners desgewenst een duurzaamheidslening aan tegen een gunstig rentetarief.

Dat doen we in samenwerking met de SVn, het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. De lening kan afgesloten worden als een persoonlijke lening, tussen € 2.500 en € 25.000, of een hypothecaire lening, tussen € 25.000 en € 75.000. Klik hier voor meer informatie en alle voorwaarden.  

Andere financiële regelingen en subsidies

Naast onze duurzaamheidslening zijn er nog meer financiële regelingen waarop inwoners aanspraak kunnen maken, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Informeer hiernaar bij het Energieloket Heumen.


Maatregelen

Verschillende maatregelen die zorgen voor minder energieverbruik komen voor de lening in aanmerking. Denk bijvoorbeeld aan:

. Isolatie

. Inductie koken

. Zonnepanelen

. Zonneboiler

. HR++-glas

. Warmtepomp

. Systeem voor terugwinnen van warmte

. Aanleggen van groene daken (vegetatiedaken)

. Systeem voor de opslag van energie

. Bouw- en installatietechnische maatregelen (nieuwbouw)