Stuur een mailtje naar; Toekomst Malden Noordoost

Als energiecoach uw buren helpen: iets voor u?


Buurtgenoten in Malden Noordoost zijn begonnen elkaar te helpen om hun huizen energiezuiniger te maken. Dat werkt heel goed. Om dat voor meer mensen te kunnen doen, zoeken we vrijwilligers die willen worden opgeleid tot energiecoach. Iets voor u?


Energiecoach Menno Arendz: 'De basistraining was leuk en vooral ook inspirerend. Die werd aangevuld met gesprekken met buurtgenoten die al ervaring als energiecoach hebben, zodat ik eerst kon oefenen. Inmiddels ben ik als energiecoach op bezoek geweest bij meerdere dorpsbewoners. Je begint dan met een gesprek aan de keukentafel. Daarna loop je samen met de bewoner(s) door de woning en bespreekt allerlei onderwerpen, grote en kleine, die we op onze rondgang vanzelf tegenkomen. Een saai bezoek of een bezoek waarbij ik geen toegevoegde waarde had, dat heb ik nog niet meegemaakt.' 


Een energiecoach geeft op verzoek van bewoners bij hen thuis gratis advies over energiebesparing in het algemeen en over kleine, maar in de praktijk effectieve maatregelen. Denk aan middelen als radiatorfolie, tochtstrips, LED-lampen, maar ook aan het anders met energie omgaan en aan meer kennis van de eigen woning. Grotere maatregelen zoals isolatie en zonnepanelen mogen ook ter sprake komen, maar dat hoeft niet.


Wat bieden we?

U krijgt een korte opleiding tot energiecoach. Daarbij leert u van alles over energiebesparing en communicatie. U maakt deel uit van een enthousiast team van medebewoners. U ontmoet nieuwe gezichten en vergroot zo uw sociale netwerk. Daarnaast is er een kleine vergoeding mogelijk.


Wat vragen we?

We vragen ongeveer 4 uur inzet per week. De precieze activiteiten worden in onderling overleg bepaald, maar bestaan veelal uit het bezoeken van bewoners thuis waarbij u hen adviseert en helpt met energiebesparende maatregelen. U heeft geen specifieke vooropleiding nodig.


Interesse?

Wilt u uzelf ontwikkelen en uw dorpsgenoten helpen met zo'n advies? Word dan energiecoach! Aanmelden of eerst meer informatie? Mail naar info@toekomstmaldennoordoost.nl of bel Menno Arendz op 06 54306248.Vrijwilligers gevraagd!

Het initiatief Toekomst Malden Noordoost zoekt ook vrijwilligers voor andere werkzaamheden, zoals hulp bij het organiseren van buurtbijeenkomsten, en voor websiteonderhoud, het beheren van Facebook en allerlei hand- en spandiensten. Meld u aan via info@toekomstmaldennoordoost.nl!Gaat uw hart sneller kloppen van een duurzaam en groen Malden Noordoost? Doe dan mee!