Stuur een mailtje naar; Toekomst Malden Noordoost

De tip van... Anneke

Lol in duurzaamheid

De thermostaat een graadje lager, korter douchen: de duurzaamheidstips vliegen je om de oren. Maar, wat kan je nog meer? En vooral: hoe maak en houd je het leuk? Want als iets leuk is om te doen, hou je het ook gemakkelijker vol. Mijn tip: kijk eens naar dit filmpje of ga gelijk naar '52 weken duurzaam'.

Je ziet: het is een vrolijk initiatief waarbij je iedere week een nieuwe duurzaamheidsuitdaging voorgeschoteld krijgt. Die probeer je een week uit. Vind je hem leuk, dan ga je ermee door. Vind je hem niks, dan probeer je de volgende.

Het leuke hieraan is dat er uitdagingen op je bordje komen waar je zelf misschien helemaal niet aan denkt. Verder word ik ook heel blij van de positieve toon en houding. Laagdrempelig en leuk tegelijk! En: je kunt het hele jaar door instappen…Wie is Anneke Rommers?

Sinds vijf jaar woon ik met partner Marinus en dochter Willemijn in Malden, aan de Heiweg. Ik werk als landschapsarchitect bij een advies- en ingenieursbureau. Ik ben gek op groen en ben dan ook heel blij met mijn tuin en de prachtige omgeving van Malden, en van de Molenwijk in het bijzonder. Vanuit mijn passie en mijn vak draag ik in de werkgroep Groen en Biodiversiteit mijn 'boompje' bij aan een duurzaam en groen Malden.