Stuur een mailtje naar; Toekomst Malden Noordoost

Tip Energiezuinig Wonen

door Eric Peters

Energiebesparing door inzet timer


Met een WiFi-adapterstekker IP22 - voor gebruik binnenshuis - kunt u via uw WiFi-netwerk draadloos en op afstand in en rond uw huis apparaten in- of uitschakelen. Denk bijvoorbeeld aan (tuin)verlichting. Of aan uw Quooker. U kunt deze eenvoudig en van over de hele wereld uitschakelen als hij niet hoeft op te warmen. Dat gaat via een bijgeleverde app op uw smartphone. Als u een weekendje weg bent bijvoorbeeld of op vakantie gaat.


De app kent standaard (dus zonder meerprijs) ook een praktische timer met een dag- of weekprogramma zodat hij automatisch, zeg tussen 0.00 en 05.00 uur, uitschakelt. Maar ook dan kunt u altijd en overal vandaan ingrijpen. U bespaart hiermee energie én verlengt ook de levensduur van het apparaat. De mogelijkheden zijn onbegrensd.

Dergelijke WiFi-schakelaars zijn er ook voor gebruik buitenshuis; neem dan de IP44. Beide soorten kosten ca. 22 euro per stuk.

Heb je zelf een tip - of nieuws - over energiezuinig wonen die in deze nieuwsbrief geplaatst zou kunnen worden, neem dan contact op via info@toekomstmaldennoordoost.nl.